3 april 2020

Gouweouden en optreden tijdens het Corona virus

Corona en ouderen

Als ik denk aan de ouderen onder ons die alleen via digitale apparatuur contact kunnen hebben met familie en vrienden, dan draait mijn hart om. Juist nu zou je zo graag een gezellige meezing middag willen organiseren, maar het kan simpelweg niet. Alle boekingen die we in maart, april en mei hadden staan zijn afgezegd. Sommige boekingen zijn al gelijk verzet naar het einde van het jaar en een aantal  opdrachtgevers komt er op terug, het is nu nog niet te overzien. En dat snap ik! Misschien wel volgend jaar, daar ben ik niet bang voor. Een middagje Gouweouden is veel te leuk. En uiteraard zit daar geen enkele financiële consequentie aan vast. Dat zou een beetje raar zijn. Om toch nog wat te kunnen betekenen voor de senioren heb ik een Meezing Muziekbingo gemaakt die gratis te downloaden is en met een speellijst op Spotify erbij heb je algauw een half uurtje of langer een muzikaal spel. Al doe je dit maar met 1 of 2 deelnemers, het is toch weer wat anders. Heel veel meer is er niet te doen.

Nog meer ideeën voor interactie

De website van Innovatie Kring Dementie volg ik, kijk ook eens op  innovatie kring dementie De website staat vol met gratis lespakketten om mensen met een vorm van dementie te activeren op een leuke manier. Je vindt er ook een link waar je 10 minuten muzikale gymnastiek onder begeleiding van beeld en geluid kunt doen. Twee dames doen de bewegingen zittend  op een stoel voor. De herkenbare muziek wordt in een rustiger tempo dan normaal afgespeeld. Super!

Hoe we toch 5 mei bevrijdingsdag gaan vieren

Dat brengt mij bij de boeking van 5 mei. Deze gaat met vereende krachten toch door! Het verzorgingshuis vroeg of we apparatuur met een versterker hadden? Dat hebben we voor de dansavonden van Gouweouden.

Ik heb een keuze gemaakt uit het repertoire en daar 16 liedjes uitgezocht. Deze worden gedrukt in de vorm van een schriftje en uitgedeeld door de verzorgenden aan de bewoners van het 13 verdiepingen hoge complex. Wij nemen de zwaardere apparatuur mee en stellen ons op aan de voorkant van het gebouw. Ik hoop contact te kunnen maken met de bewoners (in ieder geval de wat lager gelegen appartementen) en dan gaan we beginnen. Het geluid op volle sterkte, dat moet makkelijk lukken. En heerlijk meezingen. Uiteraard mogen we het gebouw niet in maar een stroomkabel doorgeven, dat kan gelukkig. Na ongeveer 35 minuten breken we op en doen we hetzelfde nog een keer aan de achterkant van het gebouw. Ik kijk er nu al naar uit!!

Blijf gezond en zorg voor elkaar.

 

Corona Muziek entertainment verzorgingshuizen
Open Whatsapp
Hallo,
Heb je vragen en wil je meer informatie. Dat kan ook via WhatsApp. Klik op de knop hieronder om WhatsApp te openen.