Direct contact

Over Gouweouden

Leuk om kennis te maken!

Welkom, ik ben Winni den Ouden. Kijk, nu u mijn achternaam ziet, weet u meteen dat ‘Gouweouden’ geen typefout is. Gouweouden is mijn manier om mijn liefde voor gouwe ouwe muziek te delen met anderen. Volgens mij ben ik met een liedje in mijn hoofd geboren. Vooral gouwe ouwe muziek.

Ik kan me de tijd nog herinneren dat ik mijn moeder achter het aanrecht hoorde meezingen met die goede jaren vijftig/zestig muziek. Zodra ik die muziek nu weer hoor, krijg ik dat gevoel van gezelligheid en onbezorgdheid. En dat is precies wat ik anderen ook wil geven. Hoe heerlijk is het om een ander te zien genieten van muziek?

Sluiten

Wat beweegt mij?

Als mijn muziekactiviteiten bij ouderen iets teweeg brengt, dan is mijn missie geslaagd. Mijn specialisatie ligt bij de muziek uit de jaren ‘40 ’50, ’60 en ’70. Het begint voor mij bij de oud Nederlandse muziek van voor de oorlog. Na de oorlog de opkomst van de Rock ’n Roll, BB King met zijn geheel nieuwe stijl. De Bigband’s, Swing, Jazz. En niet te vergeten de Nederlandse liedjes van vroeger. The Three Jacksons, Willy Alberti, Eddy Christiani en The Ramblers. Teveel om op te noemen. Ik ben zelf niet meer zo piep (60) dus de meeste songs heb ik zelf allemaal meegezongen.

Okee, allemaal heerlijke muziek, maar dan?

Dan moet je er wat mee… Dan koop je een muziek setje met een microfoon. Tijdens een avond met 30 dames speel je muziek en zingen we mee. En iedereen heeft een heerlijke avond waar ze de volgende dag nog over praten. “ Win, volgend jaar weer he?” Je wordt gevraagd voor iemand die jarig is, de plaatselijke zanggroep mailt je. Een verzorgingshuis vraagt of het iets voor hen is? Zo begon Gouweouden ongeveer 10 jaar geleden. En…

Het is heerlijk om te zien als twee dames tegen elkaar zeggen: ‘Oh meid, weet je nog?’ ‘Ja, ja, wat was dat een mooie tijd!’ Die krasse 90 jarige meneer die gaat staan en zo graag de foxtrot nog een keer wil dansen, mij heb je! Feit is dat muziek en meezingen een positief effect heeft op de verbindingen tussen verschillende hersengebieden. Het werkt stress verlagend, het maakt je blij (vrijkomen van endorfine) het verbindt mensen en geeft energie! Hoe zou je ooit kunnen stoppen met dit werk?

Sluiten

De techniek, omlijsting en sfeer

Digitaal nieuwsgierig ben ik wel. Dat moet je ook wel zijn om steeds weer bij te blijven met de techniek die bij Gouweouden hoort. Om de beelden zo mooi mogelijk op het grote scherm (we hebben drie verschillende maten) te krijgen en de teksten mee te laten lopen. Daarom maak ik gebruik van de nieuwste apparatuur en heb deze dubbel bij me. Zoals twee beamers, twee laptops, en uiteraard alle kabels soms driedubbel. Ook de presentatie vind ik belangrijk. We komen immers een feestje brengen! De laatste investering zijn 12 sfeer verlichtingen op accu. Deze zijn overal neer te zetten  en werken met een afstandsbediening om zo de zaal sfeervol te maken. En dan we zijn nog niet eens begonnen…

Genieten van de interactie

Regelmatig hoor ik zeggen dat er vroeger toch zoveel mooie muziek was. De verloren herinnering die na al die jaren weer kristalhelder is. Ik geniet van de contacten, de verhalen en de meneer van 86 die nog zo graag de foxtrot danst. (mij heb je!)  Het zijn ook de dankbare woorden achteraf voor de verrassende en unieke beleving die de deelnemers aan een Gouweouden middag/avond hebben beleefd. Dat is, denk ik, waarom ik doe wat ik doe. En dat hoop ik ook voor u te mogen doen.

Dansfeest voor uw verjaardag?

En als u uw verjaardag of jubileum eens anders wilt vieren…als u, net als vroeger wil foxtrotten of een wals wil dansen, kijk dan eens op Gouweoudenfeest. Ik draai als vrouwelijke DJ met veel plezier de originele clips met bijbehorende muziek  uit de jaren  ’60, ’70, ’80.  Dat staat garant voor een bijzonder geslaagde avond waar u en uw gasten met veel plezier op terug kijken. Wilt u daarover meer weten? Laat het mij weten, ik denk graag met u mee!

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Lees meer. | Sluiten