Over Gouweouden

Leuk om kennis te maken!

Hoi, ik ben Winni den Ouden. Mijn achternaam is den Ouden dus Gouweouden is geen type fout! Gouweouden is mijn manier om mijn liefde voor gouwe ouwe muziek, liedjes van vroeger, evergreens enz. te delen met anderen. Volgens mij ben ik met een liedje in mijn hoofd geboren. Vooral gouwe ouwe muziek!

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Regelmatig hoor ik zeggen dat er vroeger toch zoveel mooie muziek was. En die mooie muziek verpakken in een Quiz of Bingo zodat je anderen een heerlijke onbezorgde feestelijke middag/avond kunt bezorgen, dat is wel het mooiste. Ik geniet van de contacten, de verhalen en de meneer van 86 die nog zo graag de foxtrot danst. (mij heb je!)  Het zijn ook de enthousiaste bedankjes voor de verrassende en unieke beleving die de deelnemers (50 plus) aan een Gouweouden middag/avond hebben beleefd. Heel graag gedaan!

Hoe ben je op het idee gekomen? 

Tsja…al die gouwe ouwe hits en evergreens, daar kun je met elkaar toch enorm van meegenieten? Als je een leuk herkenbaar nummer hoort dan voel je je gelijk wat lichter en opgewekter.

Dus dan koop je een muzieksetje met een microfoon, het blijkt dat je heel veel verschillende muziekstijlen kent en tijdens een feestavond speel je de golden oldies muziek af en zingt iedereen ineens mee?  “Win, volgend jaar weer he?” Dan wordt je gevraagd muziek te draaien voor iemand die jarig is, de beamer en het grote scherm komen erbij, de plaatselijke zanggroep mailt je. Een verzorgingshuis vraagt of het iets voor hen is? De zeilvereniging wil een muziek Quiz met beeld erbij. Zo begon Gouweouden jaren geleden.

Sluiten

De techniek, omlijsting en sfeer

Digitaal nieuwsgierig ben ik wel. Dat moet je ook wel zijn om steeds weer bij te blijven met de techniek die bij Gouweouden hoort. Om de beelden zo goed mogelijk op het grote scherm (drie verschillende maten) te krijgen en de teksten mee te laten lopen. Uren en uren kan ik daarmee bezig zijn en er zo van genieten.

Aan welke projecten heb je met veel plezier gewerkt?

Dat zijn er gelukkig veel! Feestjes op vakantie schepen, de optredens in de huiskamers, 75 jarig bestaan van de  Soroptimisten (vrouwen vereniging) de KBO, Zonnebloem, de hilarische muziek Quizen om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. De verjaardag van een mevrouw die 90 werd (zo leuk!) en toch ook noodgedwongen de gezellige buiten Bingo’s, en “ Gouwe ouwe vitaminen”. Ach, teveel om op te noemen! En pas (Juni 2021) werd ik benaderd door Clique magazine om een interview te geven over muziek en ouderen. U kunt het hier lezen.

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

Natuurlijk mijn gezin, kleinkind, familie en de honden. De zorg voor mijn 93 jarige vader en ik golf graag, geniet van het contact met vrienden en vriendinnen. Lezen, muziek luisteren, strand en zee, wandelen, klussen (jawel, geef mij maar een bovenfrees…) auto rijden en de computer.

Hoe ziet je ideale zaterdagavond eruit?

Nou, eigenlijk als ik op locatie ben, opgebouwd heb en de eerste muziek clip verschijnt op het grote scherm! Verlichting afgesteld, kom maar binnen want dit feest gaat beginnen! En anders lekker op de bank naast Edwin (echtgenoot) tussen de honden in met een lekker wijntje naast me. Of gezellig een potje kaarten, ook leuk.

En als ik een dansfeest zou willen voor mijn verjaardag?

Nou, kijk dan eens op Gouweoudenfeest. Als vrouwelijke DJ draai ik met veel plezier de originele clips met bijbehorende muziek  uit de jaren  ’60, ’70, ’80.  Dat staat garant voor een ouderwets feest. Waar je elkaar ontmoet, je favoriete muziek met clips worden afgespeeld en je heerlijk kunt dansen.

Open Whatsapp
Hallo,
Heb je vragen en wil je meer informatie. Dat kan ook via WhatsApp. Klik op de knop hieronder om WhatsApp te openen.