Over Gouweouden

Gouwe Ouden…het is toch Gouwe Ouwe?

Ja, u heeft helemaal gelijk hoor. Maar mijn naam is Winni den Ouden, vandaar de naam Gouweouden. En wat Gouwe Ouwe betreft…vanaf m’n 20e ben ik gek van Gouwe Ouwe muziek. Het brengt je terug naar vroeger en met mijn passie om andere mensen plezier te laten beleven aan muziek, kon het niet anders dan beginnen met GOUWEOUDEN!

Muziek activiteiten voor ouderen? Hoe dan?

Nou, dat zit eigenlijk zo. Als je affiniteit hebt met ouderen of mensen met een beperking en gek bent op Gouwe Ouwe muziek dan zoek je een manier om dit te combineren. Ik kan wel een beetje zingen, maar ben geen zangeres. Dat moet je dan niet willen, want mijn motto is wel als je iets doet moet je het goed doen. Dus begon de reis hoe je de combinatie zingen, kijken, lezen, en een spel doen zo goed mogelijk maakt binnen de mogelijkheden die er zijn.

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Regelmatig hoor ik zeggen dat er vroeger toch zoveel mooie muziek was. En die mooie muziek verpakken in een meezing muziek Quiz of meezing Bingo, is het mooiste wat er is. Als je er mensen een heerlijke onbezorgde feestelijke middag of avond mee kan bezorgen, dan maakt dat van mij een gelukkig mens. Ik presenteer met veel plezier de programma’s (nadat ik ze gemaakt heb) en geniet van de contacten, de verhalen en de meneer van 86 die nog zo graag de foxtrot danst. Mij heb je! Het zijn ook de enthousiaste bedankjes voor de verrassende en unieke beleving van de deelnemers als ze aan een Gouweouden middag of avond hebben meegedaan. Lees ook de blog’s eens.

Hoe ben je op het idee gekomen? 

Tsja…al die gouwe ouwe hits en evergreens, daar kun je met elkaar toch enorm van genieten? Als je een leuk herkenbaar nummer hoort, dan voel je je gelijk wat lichter en opgewekter. Samen zingen en swingen geeft verbinding waarbij je je amuseert en waarvan je blij wordt.

Dus dan koop je een muzieksetje met een microfoon. Het blijkt dat je heel veel verschillende muziekstijlen kent en tijdens een feestavond speel je de Golden Oldies muziek en zingt iedereen ineens mee! “Win, volgend jaar weer, hè?” Dan word je gevraagd muziek te draaien voor iemand die jarig is. De beamer en het grote scherm komen erbij. De plaatselijke zanggroep mailt je. Een verzorgingshuis vraagt of het iets voor hen is? De zeilvereniging wil een Meezing Muziekquiz met beeld erbij. Zo begon Gouweouden jaren geleden. En we rijden overal naartoe!

Sluiten

De techniek, omlijsting en sfeer

Digitaal nieuwsgierig ben ik wel. Dat moet je ook wel zijn om steeds weer bij te blijven met de techniek die bij Gouweouden hoort. Om de beelden zo goed mogelijk op het grote scherm (drie verschillende maten) te krijgen en de teksten mee te laten lopen binnen de mogelijkheden die er zijn.  Uren en uren kan ik daarmee bezig zijn. En er zo van genieten, omdat ik weet dat de deelnemers er veel plezier aan gaan beleven.

We hebben alles dubbel bij ons want ook techniek kan je in de steek laten. Dus 2 laptops, 2 beamers en de HDMI kabel zelfs driedubbel. We hebben prachtige op afstand regelbare sfeerverlichting en “stand up” poppen zoals Elvis Presley, Dolly Parton, Dean Martin maar ook Rod Stewart, Freddy Mercury en Elton John. Oh ja en dan de “open haard met lichtjes” en de Kerstman natuurlijk.

Aan welke projecten heb je met veel plezier gewerkt?

Dat zijn er gelukkig veel! Feestjes op vakantieschepen, de optredens in de huiskamers, 75-jarig bestaan van de Soroptimisten, voor de KBO en vrouwen verenigingen, de hilarische Muziekquiz van de Stichting Zonnebloem om hun vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. De verjaardag van een mevrouw die 90 werd (zo leuk!). En toch ook noodgedwongen de gezellige buitenbingo’s en ‘Gouwe Ouwe Vitaminen’. Ach, teveel om op te noemen! En dan ineens  word je benaderd door Clique magazine (bijlage Elsevier) om een interview te geven over muziek en ouderen. U kunt het hier lezen.

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

Natuurlijk mijn gezin, onze honden en golfen (als er nog tijd over is) En ik geniet van het contact met familie, vrienden en vriendinnen. Door mijn liefde voor dieren ben ik vrijwilligster bij de Dierenbescherming als voorlichtster op lagere scholen. Heel belangrijk om de jeugd te vertellen over de dierenbescherming en het welzijn van dieren.

En eigenlijk is mijn werk ook mijn hobby!

 

Open Whatsapp
Even een vraag stellen? Dat kan via Whatsapp. Klik op de knop en je krijgt vandaag nog antwoord.