Over Gouweouden

Gouwe Ouden…het is toch Gouwe Ouwe?

Ja, u heeft helemaal gelijk hoor. Maar mijn naam is Winni den Ouden. Zolang ik weet, ben ik gek van muziek. Vooral gouwe ouwe muziek, dat doet zoveel. En met mijn passie om andere mensen plezier te laten beleven aan muziek, kon het niet anders worden dan GOUWE OUDEN!

Inmiddels 62 en zeer begaan met ouderen en mensen met een beperking. Met liefde heb ik gezorgd voor mijn oude ouders. Ze zijn inmiddels overleden. Mijn vader had dementie, dus deze nare ziekte heb ik van heel dichtbij meegemaakt.

Lezen is heerlijk (als ik tijd heb), het strand, de zee en wandelen ook. Van het avondeten probeer ik iets te maken…soms lukt het. En altijd een muziekje aan. Alvast een voorproefje? Mijn lijst op Spotify: Gouwe Ouwe muziek

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Regelmatig hoor ik zeggen dat er vroeger toch zoveel mooie muziek was. En die mooie muziek verpakken in een meezing muziek Quiz of meezing Bingo, is het mooiste wat er is. Als je er mensen  en heerlijke onbezorgde feestelijke middag of avond mee bezorgen, dan maakt dat van mij een gelukkig mens. Ik presenteer met veel plezier de programma’s (nadat ik ze gemaakt heb) en geniet van de contacten, de verhalen en de meneer van 86 die nog zo graag de foxtrot danst. Mij heb je! Het zijn ook de enthousiaste bedankjes voor de verrassende en unieke beleving van de deelnemers als ze aan een Gouweouden middag of avond hebben meegedaan. Lees ook de blog’s eens.

Hoe ben je op het idee gekomen? 

Tsja…al die gouwe ouwe hits en evergreens, daar kun je met elkaar toch enorm van genieten? Als je een leuk herkenbaar nummer hoort, dan voel je je gelijk wat lichter en opgewekter. Samen zingen en swingen geeft verbinding waarbij je je amuseert en waarvan blij wordt.

Dus dan koop je een muzieksetje met een microfoon. Het blijkt dat je heel veel verschillende muziekstijlen kent en tijdens een feestavond speel je de golden oldies muziek en zingt iedereen ineens mee! “Win, volgend jaar weer, hè?” Dan word je gevraagd muziek te draaien voor iemand die jarig is. De beamer en het grote scherm komen erbij. De plaatselijke zanggroep mailt je. Een verzorgingshuis vraagt of het iets voor hen is? De zeilvereniging wil een Muziekquiz met beeld erbij. Zo begon Gouweouden jaren geleden.

Sluiten

De techniek, omlijsting en sfeer

Digitaal nieuwsgierig ben ik wel. Dat moet je ook wel zijn om steeds weer bij te blijven met de techniek die bij Gouweouden hoort. Om de beelden zo goed mogelijk op het grote scherm (drie verschillende maten) te krijgen en de teksten mee te laten lopen. Uren en uren kan ik daarmee bezig zijn. En er zo van genieten, omdat ik weet dat de deelnemers er veel plezier aan gaan beleven.

Aan welke projecten heb je met veel plezier gewerkt?

Dat zijn er gelukkig veel! Feestjes op vakantieschepen, de optredens in de huiskamers, 75-jarig bestaan van de Soroptimisten KBO (vrouwen vereniging), de hilarische muziekquizen voor de Zonnebloem om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. De verjaardag van een mevrouw die 90 werd (zo leuk!). En toch ook noodgedwongen de gezellige buitenbingo’s en ‘Gouwe Ouwe Vitaminen’. Ach, teveel om op te noemen! En pas (juni 2021) werd ik benaderd door Clique magazine om een interview te geven over muziek en ouderen. U kunt het hier lezen.

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

Natuurlijk mijn gezin en ik golf graag. Ik geniet van het contact met vrienden en vriendinnen. En eigenlijk is mijn werk mijn hobby. Ik heb het leukste werk dat er is. Als een instelling vraagt of er een Muziekbingo bestaat voor mensen met een verstandelijke beperking, dan gaat de radar draaien. En er komt altijd een oplossing! Een keer sponsoren? Natuurlijk! Dus de drive om anderen te helpen zit er wel in gebakken.

 

Open Whatsapp
Even een vraag stellen? Dat kan via Whatsapp. Klik op de knop en je krijgt vandaag nog antwoord.