23 maart 2023

Wat doet muziek voor en met ouderen die ziek zijn?

Het is niet voor niets dat er inmiddels wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan (en al is geweest) naar wat de invloed van muziek is op mensen? Ik ben altijd weer verrast door de verhalen die we horen, die achter een aanvraag zitten, om een van onze muziek programma’s te komen presenteren. Zo werd ik gebeld door een mevrouw die voor haar buurvrouw een meezing muziekbingo met Gouwe Ouwe hits wilde organiseren. De Buurvrouw (Alie) was ernstig ziek en zou niet meer beter worden en met elkaar wilden ze ons programma aan haar en haar familie aanbieden.

Iedereen (familie, buren, vrienden en kennissen) was uitgenodigd bij de organiserende partij omdat zij er de ruimte voor hadden. Ik vraag altijd naar de muziekkeuze en in dit geval was Alie ook gek op oude Franse Chansons. (Gilbert Bécaud, Charles Aznavour, Adamo enz.)

De dag was aangebroken en we arriveerden op tijd. De organiserende buurvrouw liep naar ons toe om te vertellen dat Alie de dag ervoor chemo had gehad en zich te ziek voelde om naar de buren te komen. Wat een domper, met name voor Alie zelf! Wij overlegden even wat we nog konden betekenen?  En…lang leve de technologie! We hebben een verbinding gelegd via de iPads en zo kon Alie thuis op de bank met een paar familieleden om haar heen toch het programma meekijken.

De andere helft van de uitgenodigden bleven bij ons en zo hebben we toch met elkaar heerlijk gezongen en ons mee laten nemen naar die goeie ouwe tijd van vroeger!

Open Whatsapp
Hallo,
Heb je vragen en wil je meer informatie. Dat kan ook via WhatsApp. Klik op de knop hieronder om WhatsApp te openen.