Meezing Gouwe Ouwe Muziekquiz

Licht uit, spot aan! De meezing muziekquiz begint!

Met de Meezing Gouwe Ouwe Muziekquiz voor ouderen (wat is oud?) brengen wij gouwe ouwe muziek, liedjes van vroeger, evergreens en gouwe ouwe hits bij u in de zaal middels een super leuke “Sing A Long” muziekquiz. Licht uit en spot aan. Eerst de uitleg, wat gaan we precies doen? De antwoordkaart ligt voor u, pen in de hand.

Wij (Anja en Winni) zingen niet zelf (moet je niet willen) maar u ziet de tekst op het grote doek en hoort de muziek! Dat is weer eens heel wat anders! En met elkaar zingen geeft je een gevoel van saamhorigheid en verbinding.

Wat was ie jong en knap! Je zou haast vergeten het antwoord op de vraag in te vullen, want de stemming zit erin en er wordt volop meegezongen. Wat een heerlijke activiteit!

Maar let op! De multiple choice antwoorden op de vragen over gouwe ouwe muziek en muziekweetjes, liggen dicht bij elkaar. Regelmatig denkt u dat u het antwoord weet. U kent immers de muziek, het nummer zingt u voluit mee. Maar ja…hoe zat het ook alweer precies? Antwoord A is het zeker niet. Dan antwoord B of C? Even overleggen met de buurvrouw.

Sluiten

Wij waren 40 jaar getrouwd en wilden iets DOEN met elkaar! Met vrienden en familie waren we met een groep van ongeveer 80 man/vrouw. Op internet kwamen we Gouweouden met Winni en Anja tegen, het sprak ons gelijk aan. De communicatie was TOP. En we hebben een Meezing Muziekquiz, (met onze voorkeurmuziek) en een Meezing Muziek Bingo gedaan. Het was ontzettend gezellig. Daarna hebben we nog gedanst, iedereen heeft het erg leuk gevonden! Als we de 50 halen boeken we jullie weer, groetjes Elly”

Muziekquiz met beeld én geluid is schot in de roos

“Mijn verjaardag kwam eraan. Ik werd 75 jaar en wilde met gouwe ouwe muziek een optreden verzorgen voor mijn gasten. In al die jaren hebben we steeds andere optredens gehad zoals een zangeres, een duo met zang en dans, een troubadour…maar muziek met beeld en geluid had ik nog nooit gezien. Schot in de roos. Iedereen was zeer verrast! Zowel ik als mijn gasten hebben genoten van een heerlijke middag! We hebben zelfs nog gedanst. Dankjewel Winni.” Paulien Barendrecht

Waarom alleen voor 50+ ?

Feit is dat, wanneer je (ongeveer) de 50 jaar gepasseerd bent, je al een rijk muziekverleden hebt. Dat komt omdat je meer herinneringen hebt aan liedjes van vroeger dan iemand van 25 jaar zeg maar. Hoe ouder je wordt des te meer muziekherkenning! Door het luisteren naar deze liedjes van vroeger ben je weer even terug bij de dansschool of de feestjes van vroeger waar je zo lekker kon swingen.

We willen niet opscheppen, maar wat u ook maar bedenkt, wij hebben het. Jarenlang hebben we naar alle beelden en filmfragmenten gezocht. En nog steeds! Sinatra, Charles Aznavour, Elvis, The Beatles, Adamo, Wim Sonneveld…en ‘Even aan je moeder vragen’ kent u vast ook. Om maar een voorbeeld te geven. Net als met alle activiteiten van Gouweouden, worden in de Muziekquiz originele geluidsfragmenten met authentieke videobeelden en clips uit die oude tijd gecombineerd.

Sluiten

Gouwe ouwe muziek in alle genres

Niet iedereen houdt van dezelfde muziek. Dat weten wij maar al te goed. Dus misschien past licht klassiek u meer? Of Jazz, Country, Blues of Rock ’n Roll? The Sixties, of een muziekquiz die werkelijk alle genres aandoet? Vergeten liedjes van vroeger, oud Nederlandse liedjes… volgens mij breng ik u op een idee.

Na afloop van de quiz kijken we met elkaar de antwoorden na. En de gelukkige winnaar? Die krijgt een aandenken en natuurlijk eeuwige roem! Kijk ook eens naar onze meezing Muziekbingo.

Een “Sing A Long” Meezing muziekfeest om nooit te vergeten

Er is zoveel te vieren, dat hoef ik u niet te vertellen. Of je nou 60 of 90 wordt (ik noem maar een getal, want meer is het niet) een huwelijksjubileum viert of gewoon zin hebt in een feestje, iets vieren kan altijd. Zo werd Christa 90 en de kinderen wilden eens iets anders organiseren. Na al die kroonjaren wilden ze niet in een zaaltje naast elkaar zitten. En dus hebben wij met veel plezier de middag gevuld met een meezing muziekquiz en muziekbingo op maat. De muzieknummers waar zij zoveel herinneringen aan had en dierbare foto’s en filmpjes uit haar leven, zijn in het programma verwerkt! Het was een geweldige verrassing en een heerlijk feest!

Wist u dat de eerste grammofoonplaat al uit 1892 stamt? Deze leek toen nog niet op de plaatjes die wij later leerden kennen. Het duurde nog even, maar in 1948 werd de 33 ⅓ toeren plaat geïntroduceerd. Een jaar later gevolgd door de 18 cm grote 7-inch vinyl single op 45 toeren. Dus rennen naar de winkel om je favoriete plaatje te scoren.

Liedjes voor ouderen met tekst?

Organiseert u voor uw vrijwilligers, eenzame ouderen, bewoners of leden regelmatig een leuke activiteit? Dan is de meezing Muziekquiz echt een belevenis! Vol met hits die vroeger met de 45 toeren plaatjes gedraaid werden.

Gouweouden heeft deze quiz ook voor een grote groep ouderen gemaakt die het lastig hebben in de samenleving. Met elkaar, voor elkaar! Een klein stukje uit een gouwe ouwe filmpje, de tekst van het refrein en couplet staat erbij dus dat maakt het meezingen makkelijker. Eerst de vraag, vervolgens zing of dein je mee. Je voelt het onderlinge contact groeien. Vervolgens vul je het juiste antwoord (althans, dat denk je) in.  Wordt het een A, of twijfel je tussen B en C? Even overleggen…

Sluiten

De meezing Muziekquiz met eigen inbreng?

Tuurlijk kan dat! Hier ziet u een fragment waar we met een super gezellig koor in Bergen op Zoom de “Sing A Long” Muziekquiz speelden:

De Muziekquiz kan, afhankelijk van uw wensen, op maat gemaakt worden. Voor als u binnenkort jarig bent en niet met z’n allen in een rijtje wilt zitten. Misschien binnenkort 50 jaar getrouwd? Ik noem maar een getal. Dan maken we de Muziekquiz speciaal op maat. Met uw foto’s en uw eigen muziekkeuze. Dat wordt een feestje waar iedereen nog lang over zal napraten. Dat zeggen niet wij…maar dat zijn de reacties!

Wilt u weten wat anderen van ons vinden?

Logisch! Als u naar beneden gaat op deze pagina, dan ziet u een greep uit de reacties die Gouweouden heeft ontvangen.

Veelgestelde vragen meezing Muziekquiz

Voor iedereen die houdt van meezingen, film kijken en een spelletje doen. Jong of oud, we maken de meezing Muziekquiz altijd naar wens. De quiz kan aangepast worden aan iedere doelgroep. Dat is geen enkel probleem. Jaren ’50, ’60, ’70…muzieknummers van nu? Denk ook eens aan een avond voor vrijwilligers of werknemers! De meezing Muziekquiz zorgt gegarandeerd voor saamhorigheid en gezelligheid. 

De Meezing Muziekquiz duurt ongeveer 75 minuten, en de uitslag 15 minuten. Natuurlijk is er tussendoor ruimte voor een pauze waarin we de muziek gezellig laten doorspelen.

Alle deelnemers moeten het grote projectiescherm goed kunnen zien en het is makkelijk als er een tafeltje is om de quizkaart op te leggen. In de zomer is het fijn als de ruimte een beetje verduisterd kan worden. Verder hebben we alleen een stopcontact nodig en dan…is het feest!

Absoluut, we hebben een 1e, 2e en 3e prijs in de vorm van een muziekbokaaltje. Deze worden aan het einde, wanneer we met elkaar de antwoorden hebben nagekeken, uitgereikt. 

Geen enkel probleem, juist leuk. Dan nemen we een groter scherm en andere muziekapparatuur mee. In verband met de quizkaarten, weten we graag op hoeveel deelnemers we ongeveer kunnen rekenen. 10 Meer of minder is geen probleem.

Jazeker. Wij hebben leuke affiches  van de Muziekquiz. Deze kunnen wij u digitaal toesturen in A4 (gewoon briefpapier) of A3 formaat (2x briefpapier). U hoeft deze alleen te printen en er zelf de datum en aanvangstijd op te schrijven.

Nee, zeker niet! De quiz bestaat uit multiple choise vragen. U kunt dus altijd kiezen uit de antwoorden en hoeft alleen een A, B of een C in te vullen. Meestal leiden de meerkeuzevragen u wel naar het juiste antwoord. Uiteraard nemen wij de quizkaarten en de pennen mee.

Gouwe ouwe Muziekquiz

Zoals alle producten van Gouweouden, heeft de meezing Muziekquiz geen vaste prijs , deze is afhankelijk van een aantal factoren. De locatie, de duur, de gewenste datum, aantal deelnemers en voorbereidingen zijn bijvoorbeeld van invloed op de prijs. Neem contact op via het contactformulier dan we kijken we met elkaar naar de mogelijkheden.

Muziekquiz 

Ja, echt alles! Wij nemen alle apparatuur mee, zoals beamer, groot projectiescherm, uitstekende geluidsapparatuur, microfoon, sfeerverlichting en nostalgische omlijsting. Uiteraard ook de quizkaarten, pennen en de 1e, 2e en 3e prijs! Compleet verzorgd.

Bijzonder? Dat kun je wel zeggen. Alle vragen worden afgespeeld op een groot scherm. (we hebben drie verschillende formaten) Maar altijd ziet en hoort u de originele artiest, u zingt allemaal mee met de tekst op het doek en dan volgt de meerkeuze vraag. Dat wordt kiezen uit A, B, of C via het grote scherm. Een muziekquiz die van het begin tot het einde in goede banen wordt geleid door Quizmaster Winni. Van de start tot de prijsuitreiking gegarandeerd heerlijk kijk, luister en spel plezier! 

 

Jazeker! En men zegt weleens” Nou. dit is echt TOP entertainment”. Want we hebben alles bij ons om de zaal aan te kleden en te zorgen dat de deelnemers bij het zien daarvan al blij worden.

Tuurlijk kan dat! Dan plakken we er een uurtje aan, of doen uurtje zingen en uurtje dansen of…genoeg mogelijkheden. Dan zetten we ons DJ programma op en swingen we de pan uit, leuk!

Mooie reviews..

Bornholm Persnoneelsvereniging
Meer lezen

We hadden Gouweouden al eerder in da house gehad voor de bewoners met een Flower Power bingo en nu de Gouwe Ouwe Muziek Quiz voor de personeelsvereniging. We hebben een hele leuke avond gehad, gedanst en gezongen. Echt tof.

Oranje vereniging Voorschoten
Meer lezen

Nou, was dat een feest! Leuke vragen, herkenbare muziek en alle deelnemers enthousiast. We houden jullie in gedachte…het was super.

Kessler Stichting Den Haag
Meer lezen

Wat een leuke avond hebben jullie verzorgd!  Voor de eerste keer iets georganiseerd voor onze doelgroep. Iedereen bleef geboeid zitten (geen rookpauzes) en deed volop mee, voor herhaling vatbaar. Groet Chista van der Wel

 

KBO Huybergen
Meer lezen

Beste Winni, voor de 2e keer ben je bij ons geweest na de jaarvergadering met de muziek quiz. Het kon weer en het was erg gezellig. Bestuurslid Mevr. A. van Hoof

ZijActief De Meern
Meer lezen

Beste Winni en Anja, dit was weer eens heel wat anders en erg leuk om iedereen zo enthousiast mee te zien doen. Voor herhaling vatbaar, groet Berthy

Open Whatsapp
Even een vraag stellen? Dat kan via Whatsapp. Klik op de knop en je krijgt vandaag nog antwoord.