Muziekbingo

Heerlijke muziek activiteit voor Ouderen op locatie. 

De zaal is iets verduisterd, de tafeltjes staan klaar. De deelnemers komen binnen en iedereen vindt een plekje. De sfeervolle verlichting, nostalgische omlijsting en het grote doek roepen de sfeer van vroeger op. Wij zijn klaar om de meezing muziek Bingo te gaan presenteren. De herkenbare muziek speelt op de achtergrond. Een mevrouw laat haar ogen over het bingo formulier gaan en pakt verwachtingsvol haar pen. Licht uit spot aan, we gaan beginnen…

 

Afgelopen vrijdag 2 April 2021 heeft Winni den Ouden (GOUWEOUDEN) op bij Amstelring, locatie Eigen Haard de muzikale bingo gedraaid. Wat een succes!! Bewoners hebben genoten!  En nu eens een keer niet alleen maar de altijd standaard muzieknummers. Echt geweldige gouwe ouwe muziek, dus ik zeg: Boeken!” Coördinator HvdB, Zwanenburg Suzan Ridgeway

“We wisten niet wat we precies konden verwachten maar wel dat het gezellig zou worden! Dus voor de “Bonte Avond” tijden ons weekje weg hadden we Gouweouden geboekt met de Juke Box Muziek Bingo. Wat was het leuk!! Iedereen heeft genoten, rest mij alleen nog maar om te zeggen: Dank voor de prachtige avond die jullie ons gegeven hebben”  PCOB afdeling Bergen op Zoom, Ineke de Vries

De Gouwe ouwe meezing muziekbingo is voor iedereen!

In ons leven zijn belangrijke of bijzondere momenten vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Ook gevoelens van melancholie of zelfs verdriet kunnen bij een muzieknummer horen en dat geldt voor iedereen. Mensen met dementie vergeten helaas deze herinneringen maar gelukkig haalt muziek het gevoel, dat bij deze vergeten herinneringen hoort, naar boven. Het is bewezen dat muziek, die je gekoppeld hebt aan herinneringen, tussen ongeveer je 15e en 25e wordt opgeslagen en bewaard. Het is een van de laatste dingen die men vergeet.

De invloed van muziek

Muziek beïnvloedt de stemming op een positieve manier en zorgt ervoor dat je makkelijker contact maakt. Het is heerlijk om samen te zingen en samen te genieten. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. En wij vinden het iedere keer weer bijzonder om dat mee te mogen maken.

Is er ook een Muziekbingo voor bijzondere feestdagen?

Natuurlijk! We hebben voor de meeste feestdagen, zoals Bevrijdingsdag, Koningsdag, Carnaval, Sinterklaas en Kerst een heerlijke muziek liedjes bingo.

Carnaval zorgt voor vrolijke meezing muziek op het grote scherm. Niet alleen de oud Nederlandse liedjes gezongen door André van Duin, Corrie Brokken of Toon Hermans komen voorbij maar ook bekende nummers uit andere landen.

De bijzondere Kerstliedjes Bingo neemt u mee naar vroeger, naar besneeuwde straten, sleetje rijden, warme chocolade, familie en gezelligheid. Waar de huiskamers versierd zijn met kerstlampjes en men traditiegetrouw een gevulde kalkoen at. De liedjes en muziek komen van over de hele wereld (we kunnen Bing Crosby toch niet overslaan?) maar natuurlijk voeren de Nederlandse kerstliedjes de boventoon.

Ook hier staat de tekst op het grote doek zodat iedereen kan meezingen met de Kerst Liedjes Bingo. Voor senioren, ouderen en deelnemers met Alzheimer is de Kerst Bingo weer eens heel iets anders. Want meezingen, genieten van de filmbeelden en een spel doen zorgt voor een interactieve sfeervolle middag waar wij zelf ook altijd volop van genieten. Yeah!

Hoe werkt deze muziek activiteit?

Dat gaat zo. Het Bingo formulier bevat namen, titels en gouwe ouwe hits.

Steeds wordt er een couplet en refrein van de originele artiest gespeeld, terwijl op een groot scherm de videobeelden en clips uit die gouwe ouwe tijd te zien zijn. De tekst loopt mee op het grote doek. Het is een feest der herkenning, waarbij meezingen niet verplicht is maar meestal kun je niet anders. Zo wordt een wat ingetogen activiteit voor ouderen ineens een fantastisch spel voor iedereen die van gouwe ouwe muziek houdt. Het biedt een schat aan muziek vermaak! Eigenlijk vang je met de Muzikale Meezing Bingo 3 vliegen in 1 klap. Kijkplezier, heerlijk meezingen en een spel doen. En het niveau? Dat stemmen we in overleg met u af. Graag 

Sluiten

Nu ook Coronaproof: online muziekbingo!

Omdat het soms lastig is om activiteiten op locatie te doen, is de muziek Bingo nu ook online verkrijgbaar. Een geweldige Coronaproof activiteit voor ouderen. Klik op deze link en lees alles over onze online muziek Bingo. Bestellen kan ook direct.

Wilt u weten wat anderen van Gouweouden vinden?

Wij kunnen u heel veel mooie verhalen vertellen maar belangrijker zijn de referenties van de organisaties, groepen, families, zorgcentra’s enz. Als u naar beneden op deze pagina gaat dan ziet u een greep uit de reacties die Gouweouden heeft ontvangen.  En hier leest u onze reviews  daar zijn we supertrots op!

Veelgestelde vragen Meezing Muziek Bingo

Eigenlijk voor iedereen, want we passen de muziek keuze en de snelheid van het spel gewoon aan. Je ziet op het grote projectie doek het beeld, zingt de tekst mee en je zoekt naar het nummer dat op je Bingokaart staat.  Ook hebben we verschillende thema’s zoals Kerstmis, het voorjaar, bevrijdingsdag enz.

We spelen meestal 2 rondes. Beide rondes duren ongeveer 50 a 55 minuten, afhankelijk wanneer de Bingo valt. Uiteraard hebben we tussendoor pauze voor een hapje en een drankje en we laten de muziek gezellig doorspelen.

Jazeker, wij nemen prijsjes zoals chocolade, handcreme en dergelijke mee. We spelen meestal 2 rondes en reiken gemiddeld 8 prijsjes uit. En mocht u zelf voor de prijsjes willen zorgen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Eigenlijk niet zoveel. Alle deelnemers moeten het projectie scherm kunnen zien en het is makkelijk als er tafels zijn om de formulieren op te leggen. In de zomer is het fijn als de ruimte een beetje verduisterd kan worden. Wij zorgen voor alle benodigde formulieren, pennen en alle audio- en visuele apparatuur. Wat dat betreft heeft u een onbezorgde middag of avond waar iedereen met veel plezier op terug zal kijken.  

Geen enkel probleem, juist leuk. Dan nemen we een groter scherm en andere muziek apparatuur mee. In verband met de formulieren horen we graag van te voren hoeveel deelnemers we ongeveer (10 meer of minder is geen probleem) kunnen rekenen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Jazeker, wij hebben leuke posters van de Muziek Bingo. Deze kunnen wij u digitaal toesturen in A4 of A3 formaat. U hoeft dan alleen nog maar de datum en tijd in te vullen en natuurlijk op te hangen.

Jazeker, wanneer u van ons een bevestiging krijgt met de gage dan komen er geen onverwachte kosten meer bij. Inclusief reiskosten, Bingo benodigdheden en alle apparatuur.

Dank voor de leuke reacties..

PWA Schip
Meer lezen

Dag Winni en Anja, wij waren blij dat jullie weer bij ons de Muziek Bingo hebben gedaan op het PWA schip. Het was voor iedereen, zeker ook voor de vrijwilligers, een waar feest!  Margreeth Oudshoorn

On line Bingo WZC afdeling
Meer lezen

Hoi Winni, we hebben vandaag de Bingo gedaan in ons WZC met mensen met dementie. Zij hebben een fantastische namiddag achter de rug. We hebben ineens voor de hele kaart gespeeld, dus een goed gevulde middag.Ik ben erg blij, bedankt voor deze hele mooie activiteit. Lieve groet Mia

Stichting Zonnebloem Rotterdam
Meer lezen

Beste Winni, het was TOP! De zaal was te kein, volgende keer wijken we uit naar een wat grotere zaal. We hebben zelfs nog gedanst…..TOP, groetjes Bianca

Hoe ziet een bingomiddag eruit?
Open Whatsapp
Hallo,
Heb je vragen en wil je meer informatie. Dat kan ook via WhatsApp. Klik op de knop hieronder om WhatsApp te openen.