Direct contact

Muziekbingo

Muziek Bingo Ouderen

Heerlijke muziek activiteit voor Senioren op locatie. 

Bij Bingo activiteiten voor ouderen denkt u algauw aan een cijferbingo. Een laagdrempelig en eenvoudig spel waar iedereen aan mee kan doen. Maar na verloop van tijd gaan die cijfertjes misschien wel wat vervelen. En de stiltes tussendoor misschien ook? Bij de Meezing Muziek Bingo van Gouweouden bestaat verveling en stilte niet. Bij de Liedjes Bingo streept u namelijk muzieknummers op de kaart af, nadat u ze gehoord, gezien en meegezongen hebt. Lijkt me leuk, dat wil ik graag. Het is de perfecte activiteit voor ouderen omdat

Je drie vliegen in 1 klap vangt. Een spel, muziek en actief meedoen. Bovendien kunnen wij de filmfragmenten en muzieknummers aanpassen aan uw wensen. Dus voor deelnemers vanaf 50 jaar komt ook de muziek uit de seventies voorbij. Voor een groep vrijwilligers stemmen we de muziek weer op hen af. Wilt u alleen Nederlandse liedjes van vroeger, of denkt u dat bekende muziek uit alle landen aanslaat? Misschien wel met nummers uit bekende films of musicals. Met een bibliotheek van meer dan 1000 filmfragmenten komen we er altijd uit.

Sluiten

Nu ook Coronaproof: online muziekbingo!

Omdat het nu lastig is om activiteiten op locatie te komen doen, is de muziek Bingo nu ook online verkrijgbaar. Een geweldige Coronaproof activiteit voor ouderen. Klik op deze link en lees alles over onze online muziek Bingo. Bestellen kan ook direct.

Ook voor deelnemers met Alzheimer?

Jazeker! Speciaal voor  deelnemers met een vorm van dementie is er een Meezing Muziek Bingo. Het tempo ligt wat lager, en eenmaal het woord gevonden dan letten we er met elkaar op dat het woord doorgestreept wordt.

In ons leven zijn belangrijke of bijzondere momenten vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met een vorm van dementie haalt muziek het gevoel, dat bij deze vergeten herinneringen hoort, naar boven. Muziek die je gekoppeld hebt aan herinneringen worden tussen je 15e en 25e opgeslagen en blijven bewaard. Het is een van de laatste dingen die men vergeet.

Het beïnvloedt de stemming op een positieve manier en muziek zorgt ervoor dat je makkelijke contact maakt. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. En wij vinden het iedere keer weer bijzonder om dat mee te mogen maken.

Sluiten

Is er ook een Bingo voor bijzondere feestdagen?

Natuurlijk! We hebben voor de bekende feestdagen zoals Pasen, Bevrijdingsdag, Moederdag, Vaderdag, Koningsdag, Carnaval, Sinterklaas en Kerst een aangepaste muziek liedjes Bingo.

Carnaval zorgt voor vrolijke meezing muziek op het grote scherm. Niet alleen de oud Nederlandse liedjes gezongen door André van Duin, Corrie Brokken of Toon Hermans komen voorbij maar ook bekende nummers uit andere landen.

Bevrijdingsdag Bingo is gevuld met muziek rondom de periode van de 2e Wereldoorlog. De beelden van de bevrijding en de feesten die losbarsten en de muziek die daarbij hoort. Glenn Miller, Vera Lynn en natuurlijk ook The Ramblers. En iedereen kent het nummer van Albert de Booy “ Trees Heeft Een Canadees”. Een film en muziek trip down memory Lane.

Moederdag/ Vaderdag muziek Bingo draait om het gezin. Liedjes van vroeger, evergreens en filmfragmenten die bekeken en gezongen werden door de hele familie. Heleentje van de Capelle met “ Naar De Speeltuin Toe” komt altijd voorbij. Maar ook filmfragmenten over de eerste TV uitzendingen, Radio programma’s enz. Terug naar de tijd waar zwart wit de boventoon voerde.

De bijzondere Kerstliedjes Bingo neemt u mee naar vroeger, naar besneeuwde straten, sleetje rijden, warme chocolade, familie en gezelligheid.  Waar de huiskamers versierd zijn met kerstlampjes en men traditiegetrouw een gevulde kalkoen at. De liedjes en muziek komen van over de hele wereld (we kunnen Bing Crosby toch niet overslaan?) maar natuurlijk voeren de Nederlandse kerstliedjes de boventoon.

Ook hier staat de tekst op het grote doek zodat iedereen mee kan zingen met de Kerst Liedjes Bingo. Voor senioren, ouderen en deelnemers met Alzheimer is de Kerst Bingo weer eens heel iets anders. Want meezingen, genieten van de filmbeelden en een spel doen zorgt voor een interactieve sfeervolle middag waar wij zelf ook altijd volop van genieten. Yeah!

Sluiten

Hoe werkt deze 60 plus activiteit?

Dat gaat zo. Het Bingo formulier bevat namen, titels en gouwe ouwe hits.

Steeds wordt er een couplet en refrein van de originele artiest gespeeld, terwijl op een groot scherm de videobeelden en clips uit die gouwe ouwe tijd te zien zijn. De tekst loopt mee op het grote doek. Het is een feest der herkenning, waarbij meezingen niet verplicht, maar zeker wel toegestaan is. Zo wordt een wat ingetogen activiteit voor ouderen ineens een fantastisch spel voor iedereen die van gouwe ouwe muziek houdt. Het biedt een schat aan muziek vermaak! Eigenlijk vang je met de Muzikale Meezing Bingo 3 vliegen in 1 klap. Kijkplezier, heerlijk meezingen en een spel doen. En het niveau? Dat stemmen we in overleg met u af. Graag 

Sluiten

Wilt u weten wat anderen van Gouweouden vinden?

Wij kunnen u heel veel mooie verhalen vertellen maar belangrijker zijn de referenties van de organisaties, groepen, families, zorgcentra’s enz. Als u naar beneden op deze pagina gaat dan ziet u een greep uit de reacties die Gouweouden heeft ontvangen.  En hier leest u onze reviews zijn we supertrots op!

Veelgestelde vragen Meezing Muziek Bingo

Eigenlijk voor iedereen want we passen de muziek keuze en de snelheid van het spel gewoon aan. Je ziet op het grote projectie doek het beeld, zingt de tekst mee en je zoekt naar het nummer dat op je Bingo kaart staat.  Ook hebben we verschillende thema’s zoals Kerstmis, het voorjaar, bevrijdingsdag enz.

We spelen meestal 2 rondes. Beide rondes duren ongeveer 50 a 55 minuten, afhankelijk wanneer de Bingo valt. Uiteraard hebben we tussen door pauze voor een hapje en een drankje en we laten de muziek gezellig doorspelen.

Jazeker, wij nemen prijsjes zoals chocolade, handcreme en dergelijke mee. We spelen meestal 2 rondes en reiken gemiddeld 8 prijsjes uit. En mocht u zelf voor de prijsjes willen zorgen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Eigenlijk niet zoveel. Alle deelnemers moeten het projectie scherm kunnen zien en het is makkelijk als er tafels zijn om de formulieren op te leggen. In de zomer is het fijn als de ruimte een beetje verduisterd kan worden. Wij zorgen voor alle benodigde formulieren, pennen en alle audio- en visuele apparatuur. Wat dat betreft heeft u een onbezorgde middag of avond waar iedereen met veel plezier op terug zal kijken.  

Geen enkel probleem, juist leuk. Dan nemen we een groter scherm en andere muziek apparatuur mee. In verband met de formulieren horen we graag van te voren hoeveel deelnemers we ongeveer (10 meer of minder is geen probleem) kunnen rekenen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Jazeker, wij hebben leuke posters van de Muziek Bingo. Deze kunnen wij u digitaal toesturen in A4 of A3 formaat. U hoeft dan alleen nog maar de datum en tijd in te vullen en natuurlijk op te hangen.

Ja, wanneer u van ons een bevestiging krijgt met de gage dan komen er  geen onverwachte kosten meer bij.

Load More

Contact

 

06 234 78 372
INFO@GOUWEOUDEN.NL

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dank voor de leuke reacties..

PWA Schip
Meer lezen

Dag Winni en Anja, wij waren blij dat jullie weer bij ons de Muziek Bingo hebben gedaan op het PWA schip. Het was voor iedereen, zeker ook voor de vrijwilligers, een waar feest!  Margreeth Oudshoorn

On line Bingo WZC afdeling
Meer lezen

Hoi Winni, we hebben vandaag de Bingo gedaan in ons WZC met mensen met dementie. Zij hebben een fantastische namiddag achter de rug. We hebben ineens voor de hele kaart gespeeld, dus een goed gevulde middag.Ik ben erg blij, bedankt voor deze hele mooie activiteit. Lieve groet Mia

Stichting Zonnebloem Rotterdam
Meer lezen

Beste Winni, het was TOP! De zaal was te kein, volgende keer wijken we uit naar een wat grotere zaal. We hebben zelfs nog gedanst…..TOP, groetjes Bianca

Hoe ziet een bingomiddag eruit?

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Lees meer. | Sluiten
Open Whatsapp
Hallo,
Heb je vragen en wil je meer informatie. Dat kan ook via WhatsApp. Klik op de knop hieronder om WhatsApp te openen.