Meezing muziekactiviteit voor ouderen

Alzheimer en heerlijk meezingen…hoe dan?

Een heerlijke meezingmiddag met beeld en geluid voor mensen met Alzheimer? Absoluut! Een optreden voor ouderen,  filmfragmenten met tekst om mee te zingen een heerlijke belevenis is. Een super combinatie om de herinneringen van mensen met Alzheimer te activeren. Met de bekende originele muziek, de artiest op het grote doek en de tekst die je kunt meelezen, gaan we terug naar vroeger.


U hoort en ziet de  originele gouwe ouwe muziek terwijl op een groot scherm de oude videobeelden en filmfragmenten te zien zijn. Juist die oude kraak en piep, de originele stem van de muzikant en de beelden van toen, zorgen ervoor dat deelnemers herkenning ervaren. Niet zomaar ‘ik ken het nummer’, maar echte herinneringen aan die mooie tijd van toen, worden aangewakkerd. Gegarandeerd een gezellige middag met een bijzondere activiteit voor mensen met Alzheimer! Want muziek brengt heel wat teweeg bij ouderen met dementie.

Sluiten

Er werd gezongen, gedanst en af en toe verscheen er een traan

“Wij hebben voor onze bewoners de Gouweouwe meezing geboekt, locatie Piershil. Het was zoo leuk om te zien hoe ze reageerde op de echte beelden van Elvis.We hebben een heerlijke middag gehad en we hebben zelfs nog gedanst. Het was enig! Dank je wel, Winni” Maaike Naaktgeboren, De Herbergier

informatie aanvragen over de meezing middag met originele filmfragmenten

Wat doet muziek met mensen met Alzheimer?

Tussen ons 15e en 25e levensjaar slaan we de meeste muziek op in onze hersenen. Deze informatie zit diep verborgen in het brein, maar het verdwijnt niet. Je moet de herinneringen alleen weten te bereiken. Met ons programma ‘Reis door de Tijd’ lukt dit altijd. Juist door het originele geluid en beeldmateriaal te gebruiken.

In ons leven zijn belangrijke of bijzondere momenten vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde, die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met een vorm van dementie haalt muziek het gevoel, dat bij deze vergeten herinneringen hoort, naar boven. Muziek die je gekoppeld hebt aan herinneringen worden dus opgeslagen. En blijven zo lang mogelijk bewaard. Het is een van de laatste dingen die men vergeet.

Meezingen met bekende liedjes beïnvloedt de stemming op een positieve manier en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. En wij vinden het iedere keer weer bijzonder om dat mee te mogen maken.

Sluiten

Alleen gouwe ouwe hits en liedjes van vroeger?

Nee, er is zoveel meer muziek! We brengen niet alleen oud Hollandsche liedjes. Denkt u ook eens aan de muziek die gespeeld werd door bekende radio-orkesten, bekende filmfragmenten of TV-tunes. U zult verbaasd staan wat een diversiteit aan muziek er is. Ouderen met dementie, hoe ver in hun ziekteproces ook, gaan terug naar die mooie tijd. Een tijd waar er geen mist in het hoofd was. Hier ziet u filmpje hoe wij bij u op locatie onze laagdrempelige muziek Bingo of ‘Reis door de tijd” presenteren.

 

Komt Gouweouden ook in onze huiskamers?

Natuurlijk! Dat doen we graag. We passen simpelweg onze apparatuur aan op de ruimte. Zo kunnen we iedere keer weer erg genieten van het contact dat we maken en het contact dat men met elkaar maakt tijdens een meezingmiddag. 

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Ja, dat is belangrijk. Om te weten wat de ervaringen zijn van de mensen die ons al een keer een middag of avond hebben beleefd. Want alleen dan weet u zeker wie u in huis haalt. Als u naar beneden gaat op deze pagina, dan ziet u een greep uit de reacties die wij hebben ontvangen. En daar zijn we stiekem wel trots op! En wilt u er meer lezen? Klik hier voor meer reviews. 

Veelgestelde vragen meezing Reis door de Tijd

De meezing Reis door de Tijd is bedoeld voor deelnemers die niet meer met een pen overweg kunnen, bijvoorbeeld Alzheimer. Doordat de artiest op het scherm verschijnt, je de muziek hoort en de tekst in beeld staat, wordt meezingen nog makkelijker. Het is echt een feest der herkenning. Zelfs als iemand niet meer kan meezingen, tovert de herkenning van het beeld en de muziek een glimlach van herkenning tevoorschijn.

Het eerste deel van het programma van meezing Reis door de Tijd duurt meestal 45 minuten. Daarna doen we een pauze en vervolgens duurt het programma ongeveer nog 30 minuten. In overleg kan de tijd natuurlijk aangepast worden. Soms doen we het programma 60 minuten achter elkaar, wanneer dat beter past voor de deelnemers. Alles is mogelijk.

Eigenlijk niet zoveel. Gewoon genieten en ook meezingen. In de zomer is het fijn als de ruimte een beetje verduisterd kan worden. 

Geen enkel probleem, doen we graag. Dan nemen we aangepaste audio en visuele apparatuur mee en nemen alle tijd om met elkaar de filmfragmenten en de liedjes door te nemen. Heerlijk zingen en je verbazen over de filmbeelden van vroeger. 

Jazeker! Wij hebben leuke posters van de meezing Reis door de Tijd. Deze kunnen wij u digitaal toesturen in A4 of A3 formaat. U hoeft deze alleen maar te printen. De datum en aanvangstijd kunt u zelf invullen. Nog even ophangen en…klaar!

Zoals alle programma’s van Gouweouden heeft de meezing “Reis door de Tijd” geen vaste prijs. De locatie, de gewenste datum en het aantal deelnemers  zijn bijvoorbeeld van invloed op de prijs. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Jazeker! En men zegt weleens” Nou. dit is echt TOP entertainment”. Want we hebben alles bij ons om de zaal aan te kleden en te zorgen dat de deelnemers bij het zien daarvan al blij worden.

Enthousiaste reacties

Zorggroep De vechtstreek
Meer lezen

Dank jullie wel voor de leuke en gezellige middag! De cliënten hebben genoten en wij ook, echt even heel wat anders dan de standaard activiteiten. We boeken jullie zeker nog een keer.

Gastenhuis Gorinchem
Meer lezen

Superleuk meezing programma hebben we met jullie gedaan. De bewoners hebben genoten en bij het zien van een aantal artiesten kwamen de verhalen over vroeger los.  Ronald en Annemieke

 

Aafje Hoppesteyn Rotterdam
Meer lezen

Roxanne Patty:  Wat een leuk idee had je! 5 mei, Corona en dus buiten gezongen met elkaar. Je idee om en meezing boekje met de teksten te maken was super leuk!  Ik kom bij je terug om van de zomer buiten een “swing” feestje te organiseren. Hartelijke groet Roxanne.

Gastenhuis Vleuten
Meer lezen

Hallo dames, ontzettend bedankt voor de gezellige muzikale middag in het Gastenhuis Vleuten. De bewoners en de aanwezige collega’s vonden het super. We zullen zeker later dit jaar nogmaals contact met je opnemen om een gezellige middag te organiseren. Groet, Irma Goes

 

 

Quarijn
Meer lezen

Hoi Winni, wat was het gezellig.Ons 50 jarig bestaan is op een hele leuke wijze gevierd. De bewoners hebben genoten. Bedankt en groetjes, Haitske

Meezingen
Open Whatsapp
Even een vraag stellen? Dat kan via Whatsapp. Klik op de knop en krijg vandaag nog antwoord.