Meezingen

Gouwe ouwe muziek en makkelijk meezingen..Hoe dan?

Een Meezing beleef middag voor mensen met Alzheimer? Absoluut! Een optreden voor ouderen waar zingen en filmfragmenten bekijken een heerlijke belevenis is. Een super combinatie om de herinneringen van mensen met Alzheimer te activeren. Met de bekende originele muziek, de artiest op het grote doek en de tekst die je kunt meelezen, gaan we terug naar vroeger. Toen de mist er nog niet was.

We draaien originele gouwe ouwe muziek terwijl op een groot scherm de oude videobeelden en filmfragmenten te zien zijn. Juist die oude kraak en piep, de originele stem van de muzikant en de beelden van toen zorgen ervoor dat deelnemers herkenning ervaren. Niet zomaar “ik ken het nummer”, maar echte herinneringen aan die mooie tijd van toen worden aangewakkerd. Gegarandeerd een gezellige middag met een bijzondere activiteit voor mensen met Alzheimer!

Sluiten

Een optreden voor ouderen in Piershil

“Wat een geweldige middag hebben we gehad, onze gasten van de Herbergier in Piershil hebben volop genoten, er werd gezongen, gedanst en af en toe verscheen er een traan. Het was meer dan een uur lang muzikaal genieten! Zeker voor herhaling vatbaar, dankjewel!” Maaike Naaktgeboren

 

Alzheimer en muziek activiteiten?

Hoe dat zit? Nou, tussen ons 15e en 25e levensjaar slaan we de meeste muziek op in onze hersenen. Deze informatie zit diep verborgen in het brein maar het verdwijnt niet. Je moet de herinneringen alleen weten te bereiken. Met ons programma “ Reis door de tijd” lukt dit altijd. Juist door het originele geluid en het beeldmateriaal te gebruiken.

In ons leven zijn belangrijke of bijzondere momenten vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met een vorm van dementie haalt muziek het gevoel, dat bij deze vergeten herinneringen hoort, naar boven. Muziek die je gekoppeld hebt aan herinneringen worden dus opgeslagen. En blijven bewaard zo lang mogelijk. Het is een van de laatste dingen die men vergeet.

Het beïnvloedt de stemming op een positieve manier en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. En wij vinden het iedere keer weer bijzonder om dat mee te mogen maken.

Sluiten

Alleen Gouwe ouwe hits en liedjes van vroeger?

Nee, er is zoveel meer muziek! We brengen niet alleen oud Hollandsche liedjes. Denkt u ook eens aan de muziek die gespeeld werd door bekende radio orkesten, bekende filmfragmenten of TV Tunes. U zult verbaasd staan wat een diversiteit aan muziek er is. Ouderen met dementie, hoe ver in hun ziekteproces ook, gaan terug naar die mooie tijd, een tijd waar er geen mist in het hoofd was.

Komt Gouweouden ook in onze huiskamers?

Natuurlijk! Dat doen we graag. We passen simpelweg onze apparatuur aan op de ruimte. Zo kunnen we iedere keer weer erg genieten van het contact dat we maken en het contact dat men met elkaar maakt tijdens een meezing middag. 

En wat zijn de ervaringen van anderen?

Ja, dat is belangrijk om te weten. Want alleen dan weet u zeker wie u in huis haalt. Dus als u naar beneden op deze pagina gaat dan ziet u een greep uit de reacties die wij hebben ontvangen. En daar zijn we stiekem wel trots op! Reviews 

Veelgestelde vragen Meezing Reis door de Tijd

De meezing “Reis door de Tijd” is bedoeld voor deelnemers met Alzheimer. Doordat de artiest op het scherm verschijnt, de tekst erbij staat en je de muziek hoort, wordt het meezingen nog makkelijker. Het is echt een feest der herkenning, zelfs als iemand niet meer mee kan zingen, blijkt dat de herkenning van het beeld en de muziek een glimlach tevoorschijn tovert.

Het Meezing ” Reis door de tijd” programma duurt meestal 45 minuten, daarna een pauze en vervolgens duurt het programma ongeveer nog 30 minuten. Maar in overleg kan de tijd natuurlijk aangepast worden. Soms doen we het programma 60 minuten achter elkaar, wanneer dat beter past voor de deelnemers. Alles is mogelijk.

Eigenlijk niet zoveel. Gewoon genieten en ook meezingen. In de zomer is het fijn als de ruimte een beetje verduisterd kan worden. 

Geen enkel probleem, doen we graag. Dan nemen we aangepaste audio en visuele apparatuur mee en nemen alle tijd om met elkaar de film fragmenten en de liedjes door te nemen. Heerlijk zingen en je verbazen over de filmbeelden van vroeger. 

Jazeker, wij hebben leuke posters van de Meezing Reis door de Tijd. Deze kunnen wij u digitaal toesturen in A4 of A3 formaat, u hoeft deze alleen maar te printen, de datum en aanvangstijd in te vullen en op te hangen!

Enthousiaste reacties

Aafje Hoppesteyn Rotterdam
Meer lezen

Roxanne Patty:  Wat een leuk idee had je! 5 mei, Corona en dus buiten gezongen met elkaar. Je idee om en meezing boekje met de teksten te maken was super leuk!  Ik kom bij je terug om van de zomer buiten een “swing” feestje te organiseren. Hartelijke groet Roxanne.

Huize Saffier Den Haag
Meer lezen

Hoi Winni, wat een enige ochtend hebben wij gehad! Vol trots zei een van de winnaressen na overhandiging van haar prijs ‘deze ga ik aan mijn kleinkinderen laten zien!’. Je bent echt een aanrader!

Woonlandschap De Leyhoeve Tilburg
Meer lezen

Beste Winni, dankjewel voor de leuke en vrolijke middag. De omlijsting maakte het helemaal af….het was echt feest! Met groet Miriam Couwenburg

Meezingen
Open Whatsapp
Hallo,
Heb je vragen en wil je meer informatie. Dat kan ook via WhatsApp. Klik op de knop hieronder om WhatsApp te openen.