home / Senioren meezing interactief

Senioren meezing interactief

Interactief meedoen met beeld en geluid

Senioren meezing of zoals in het Engels een ' Sing a Long"! Met elkaar zingen geeft energie. En dat is waarvoor we het doen. Het geeft energie om met elkaar op onze muzikale reis te gaan. We beginnen net na de oorlog. En op deze reis door de tijd komen we onderweg van alles en nog wat tegen. Een stukje uit een musical, bekende hits uit de jaren 60. Gaat u met ons mee?

Wij werken met een beamer, scherm en een goede geluidsinstallatie. Op het grote scherm ziet u steeds wisselende beelden zoals filmpjes, foto's, songteksten of vragen. Natuurlijk  zingen we een couplet en refrein mee. Dat is makkelijk want de tekst komt duidelijk op het scherm en zo wordt meezingen met de zanger of zangeres een stuk leuker! Het gaat om de herkenning, de "aha" beleving. 

Muziek heeft een sterke invloed op het functioneren van mensen. In de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar wordt de muziek stevig in het brein opgeborgen! Neuropsycholoog Erik Scherder heeft er een heel boek aan gewijd.

Wilt u informatie aanvragen?Klik hier.Huiskamer voorstelling.

Wij krijgen regelmatig de vraag of we ook in besloten huiskamers in verzorghuizen ons programma doen. Natuurlijk! Heel graag zelfs. Ons doel is om met elkaar herinneringen via de muziek en filmbeelden op te halen. Daarvoor hebben we speciale apparatuur en een aangepast programma. Het zijn hele genoeglijke middagen waar we zien dat we echt contact maken met elkaar en daar worden we heel blij van!

Een voorbeeld. In zorgcentrum Immanuel te 's-Gravendeel zitten in de kring een meneer en mevrouw. Het blijken zus en broer te zijn. Ik zie dat meneer (93) op ieder liedje met zijn hand de maat mee tikt. Bij navraag bleek hij vroeger dansleraar te zijn geweest... Hij heeft voorzichtig met mij de foxtrot weer gedanst! 

Feestje voor 60 plus?

Feestje voor 60 plus? Feestje Gouweouden

Stel je wordt 60 of 65.. 70 of 80 of... ergens er tussen in. En je wilt eens iets anders. Dan ben je bij ons aan het goede adres. Ouderwets aan de disco? Video clips op de achtergrond? Rock 'n roll? Of achtergrond muziek en dan een muziekquiz waar je niet stil bij kan blijven staan. Gemaakt op jouw favoriete muziek. Buiten...boerenschuur, restaurant of thuis...alles kan. Dat is eens wat anders dan borrelen, beetje kletsen, hapje en weer naar huis.. Mail of bel ons. Vinden we leuk!

Wilt u meer informatie?

Velden met een * zijn verplicht