Senioren meezing interactief

Interactief meedoen met beeld en geluid

Met elkaar zingen geeft energie. En dat is waarvoor ik het doe. Het geeft energie om met elkaar op muzikale reis te gaan. We beginnen net na de oorlog. En op deze reis door de tijd komen we onderweg van alles en nog wat tegen. Een stukje uit een musical, bekende hits uit de jaren 60. Gaat u met ons mee?

Wij werken met een beamer, scherm en een goede geluidsinstallatie. Op het grote scherm ziet u steeds wisselende beelden zoals filmpjes, foto's, songteksten of vragen. Natuurlijk  zingen we een couplet en refrein mee. Dat is makkelijk want de tekst komt duidelijk op het scherm en zo wordt meezingen met de zanger of zangeres een stuk leuker! Het gaat om de herkenning, de "aha" beleving. 

Muziek heeft een sterke invloed op het functioneren van mensen. In de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar wordt de muziek stevig in het brein opgeborgen! Neuropsycholoog Erik Scherder heeft er een heel boek aan gewijd.

Wilt u informatie aanvragen?Klik hier.

Huiskamer voorstelling.

Wij krijgen regelmatig de vraag of we ook in besloten huiskamers in verzorghuizen ons programma doen. Natuurlijk! Heel graag zelfs. Ons doel is om met elkaar herinneringen via de muziek en beelden op te halen. Daarvoor hebben we speciale apparatuur en een aangepast programma. Het zijn hele genoeglijke middagen waar we zien dat we echt contact maken met elkaar en daar worden we heel blij van!

Bijvoorbeeld in zorgcentrum Immanuel te 's-Gravendeel zitten in de kring een meneer en mevrouw. Het blijken zus en broer te zijn. Ik zie dat meneer (93) op ieder liedje met zijn hand de maat mee tikt. Bij navraag bleek hij vroeger dansleraar te zijn geweest... Hij heeft voorzichtig met mij de foxtrot weer gedanst!