Muziek Quiz

Licht uit, spot aan. De muziekquiz begint!

Met de Muziek Quiz voor ouderen (wat is oud?) brengen wij gouwe ouwe muziek, liedjes van vroeger, evergreens en gouwe ouwe hits bij u in de zaal door middel van een superleuke Quiz. Licht uit en spot aan. Eerst de uitleg, de antwoordkaart ligt voor u, pen in de hand. We beginnen met vraag 1 op het grote doek. En gelijk hoort u een bekend nummer en ziet u die zanger van toen..Wat was ie jong en knap. Je zou haast vergeten het antwoord op de vraag in te vullen, want de stemming zit erin en er wordt volop meegezongen. Wat een heerlijke activiteit!

Maar let op! De multiple choice antwoorden liggen dicht bij elkaar. Vragen over gouwe ouwe muziek en aanverwante muziekweetjes. Regelmatig denkt u dat u het antwoord weet, u kent immers de muziek, het nummer zingt u voluit mee. Maar ja…hoe zat het ook alweer precies? Antwoord A is het zeker niet. Dan antwoord B of C? Even overleggen met de buurvrouw.

Sluiten

“Ik werd 75 en wilde eens wat anders organiseren” zei Paulien.

“Mijn verjaardag kwam eraan, ik werd 75 jaar en wilde met gouwe ouwe muziek een optreden verzorgen voor mijn gasten. In al die jaren hebben we steeds andere optredens gehad zoals een zangeres, een duo met zang en dans, een troubadour …maar muziek met beeld en geluid had ik nog nooit gezien. Schot in de roos. Iedereen was zeer verrast en zowel ik als mijn gasten hebben genoten van een heerlijke middag! We hebben zelfs nog gedanst. Dankjewel Winni” Paulien Barendrecht

Waarom alleen voor 50 + ?

Feit is, dat wanneer je de 60 jaar gepasseerd bent, je al een rijk muziek verleden hebt. In ieder geval heb je meer herinneringen aan liedjes van vroeger dan iemand van 25 jaar, zeg maar. Hoe ouder je wordt des te meer muziek herkenning! Door het luisteren naar deze platen ben je weer even terug bij de dansschool of het eerste feestje waar je danste op muziek, die op de platenspeler werd afgespeeld.

We willen niet opscheppen maar jarenlang hebben we naar alle filmfragmenten, beelden en filmfragmenten gezocht. En nog steeds! Dus wat u ook maar bedenkt, wij hebben het. Sinatra, Charles Aznavour, Elvis, The Beatles, Adamo, Beatles, Wim Sonneveld…en “Even aan je moeder vragen” kent ook iedereen. Om maar een voorbeeld te geven. Net als met alle activiteiten van Gouweouden, worden originele geluidsfragmenten met authentieke videobeelden en clips uit die oude tijd gecombineerd.

Sluiten

Aan welke liedjes van vroeger moet ik denken?

Niet iedereen houdt van dezelfde muziek, dat weten wij maar al te goed. Dus misschien past licht klassiek u meer? Of Jazz, Country, Blues of Rock ’n Roll? The Sixties, of een muziek quiz die werkelijk alle genres aandoet? Vergeten liedjes van vroeger, oud Nederlandse nummers.. volgens mij breng ik u op een idee. Na afloop kijken we met elkaar de antwoorden na. En de gelukkige winnaar? Die krijgt een aandenken en natuurlijk eeuwige roem! Kijk ook eens naar  onze Meezing Muziek Bingo.

Iets te vieren?

Bijvoorbeeld dat iedereen gevaccineerd is? Er is zoveel te vieren, dat hoef ik u niet te vertellen. Of je nou 60 wordt, een huwelijks jubileum viert of gewoon zin hebt in een feestje, iets vieren kan altijd. Een mevrouw werd 90 en de kinderen wilden eens iets anders organiseren. Na al die kroonjaren wilden ze niet in een zaaltje naast elkaar zitten en dus  hebben wij met veel plezier de middag gevuld met een muziekquiz en een muziekbingo op maat. De muzieknummers waar zij zoveel herinneringen aan had, dierbare foto’s en filmpjes uit haar leven zijn in het programma verwerkt! Het was een geweldige verrassing en een heerlijk feest!

Wist u dat de eerste grammofoonplaat al uit 1892 stamt? Deze leek toen nog niet op de plaatjes die wij later leerden kennen. Het duurt nog even maar in 1948 werd de 33 ⅓ toeren plaat geïntroduceerd, een jaar later gevolgd door de 18 cm grote 7-inch vinyl single op 45 toeren. Dus rennen naar de winkel om je favoriete plaatje te scoren.

Organiseert  u voor uw vrijwilligers, eenzame ouderen, bewoners, leden, regelmatig een leuke activiteit? Dan is de Meezing Muziek Quiz echt een belevenis! Vol met hits die met de 45 toeren plaatjes gedraaid werden. Gouweouden heeft deze Quiz ook voor een grote groep ouderen gemaakt die het lastig hebben in de samenleving. Met elkaar, voor elkaar! Een stukje uit een Gouwe Ouwe filmpje, de tekst van het refrein en couplet staat erbij dus dat maakt het meezingen makkelijker. Eerst de vraag,vervolgens zing of dein je mee, zo wordt het onderlinge contact ook gestimuleerd en vervolgens vul je het juiste antwoord (althans dat denk je) in.  Wordt het een A, of twijfel je tussen B en C?

Sluiten

De Meezing Muziek Quiz op maat organiseren?

Jazeker, hier ziet u een fragment uit de Quiz in Bergen op Zoom, waar we met een super gezellig koor de Meezing Muziek Quiz speelden:

De Muziek Quiz kan, afhankelijk van uw wensen, op “maat ” gemaakt worden. Voor als u binnenkort jarig bent en niet met z’n allen in een rijtje wil zitten. Misschien binnenkort 50 jaar getrouwd? Ik noem maar een getal. Dan maken we de Muziek Quiz op maat. Met uw foto’s en uw eigen muziekkeuze. Dat wordt een feestje waar iedereen nog lang over zal napraten. Dat zeggen niet wij…maar dat zijn de reacties!

Wilt u weten wat anderen van ons vinden?

Logisch! Als u naar beneden op deze pagina gaat dan ziet u een greep uit de reacties die Gouweouden heeft ontvangen. En als u op deze tekst klikt dan ziet u een overzicht van de reviews. (Best beetje trots op)

Veelgestelde vragen Meezing Muziek Quiz

Voor iedereen die houdt van meezingen, film kijken en een spelletje doen. Jong of oud, we maken de Meezing Muziek Quiz altijd op maat. De Quiz kan aangepast worden aan iedere doelgroep, dat is geen enkel probleem. Jaren ’50, ’60, ’70…muzieknummers van nu? Denk ook eens aan een avond voor vrijwilligers of werknemers?  De meezing Muziek Quiz zorgt gegarandeerd voor saamhorigheid en gezelligheid. 

De Meezing Muziek Quiz Quiz duurt ongeveer 75 minuten en de uitslag 15 minuten. Natuurlijk is er ook een pauze tussendoor waarbij de muziek gezellig door laten spelen.

Alle deelnemers moeten het grote projectie scherm kunnen zien en het is makkelijk als er een tafeltje is om de quizkaart op te leggen. In de zomer is het fijn als de ruimte een beetje verduisterd kan worden. Verder hebben we alleen een stopcontact nodig en dan…is het feest!

Absoluut, we hebben een 1e, 2e en 3e prijs in de vorm van een muziek bokaaltje. Deze worden aan het einde, wanneer we met elkaar de antwoorden hebben nagekeken, uitgereikt. 

Geen enkel probleem, juist leuk. Dan nemen we een groter scherm en andere muziek apparatuur mee. In verband met de Quiz kaarten   weten we graag op hoeveel deelnemers we ongeveer (10 meer of minder is geen probleem) kunnen rekenen.

Jazeker, wij hebben leuke affiches  van de Muziek Quiz. Deze kunnen wij u digitaal toesturen in A4 ( gewoon briefpapier) of A3 ( 2x briefpapier) formaat. U hoeft deze alleen te printen en er zelf de datum en aanvangstijd op schrijven.

Nee, zeker niet! Het is een multiple choise Quiz. U kunt dus altijd kiezen uit de antwoorden en u hoeft alleen een A, B of een C in te vullen. Meestal leiden de meerkeuze vragen u wel naar het juiste antwoord. Uiteraard nemen wij de Quizkaarten en de pennen mee.

Ja, echt alles! Wij nemen alle apparatuur, zoals beamer, groot projectie scherm, uitstekende geluidsapparatuur, microfoon en nostalgische omlijsting mee. Uiteraard ook de Quizkaarten, pennen en de 1e, 2e en 3e prijs!

Mooie reviews..

Kessler Stichting Den Haag
Meer lezen

Wat een leuke avond hebben jullie verzorgd!  Voor de eerste keer iets georganiseerd voor onze doelgroep. Iedereen bleef geboeid zitten (geen rookpauzes) en deed volop mee, voor herhaling vatbaar. Groet Chista van der Wel

 

KBO Huybergen
Meer lezen

Beste Winni, voor de 2e keer ben je bij ons geweest na de jaarvergadering met de muziek quiz. Het kon weer en het was erg gezellig. Bestuurslid Mevr. A. van Hoof

ZijActief De Meern
Meer lezen

Beste Winni en Anja, dit was weer eens heel wat anders en erg leuk om iedereen zo enthousiast mee te zien doen. Voor herhaling vatbaar, groet Berthy

Quiz
Open Whatsapp
Hallo,
Heb je vragen en wil je meer informatie. Dat kan ook via WhatsApp. Klik op de knop hieronder om WhatsApp te openen.